Open top menu
21 Ekim 2015 Çarşamba

Rüya Nedir, Neden Rüya Görürüz ? 
Hayatımızın yaklaşık üçte birini uykuda geçirmekteyiz. Bu da 60 senelik bir ömrün 20 senesi demektir. Uyku günlük çalışmalardan yorgun düşen insan bedeninin ve sinirlerinin dinlenme zamanıdır. Ünlü ruhbilimci Sigmund Freudun da araştırmalarının büyük bölümünü oluşturan uyku sırasında kişinin bilinç altında düşüncelerinin özlemlerinin ya da isteklerinin bir film şeridi gibi göz önünden geçtiği varsayılır. İşte bizler bu olguya Rüya adını veriyoruz.

Çoğu zaman şu durumla karşı karşıya kalmışsınızdır,ben bugünü bir yerden hatırlıyorum. Bazı araştırmalar önsezi doğrultusunda rüyaların varlığını kanıtlamış ve bu olay mutlaka sizin de başınıza gelmiştir. Gördüğünüz rüyaları hatırlamaz fakat gün içinde ben bunu nerden hatırlıyorum demişsinizdir.Rüyalarınızda kaygılanıp,sıkılabilir,sürekli birilerinden kaçıp koşamayabilir ve buna benzer sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bu gibi durumlar genellikle sıkıntılı bir dönem geçirdiğinizde ve negatif olayların üzerinize daha çok yoğunlaşması nedeniyle gerçekleşir.

Neden Rüya Görürüz ? 
Rüyaların çoğu biz gece derin uykudayken görülür ve göz kapaklarımızın altındaki gözlerimiz hızla hareket eder. Bu belki size garip gelebilir fakat tamamıyla normal ve buna REM deniliyor. Aşağıda uzmanların geliştirdikleri farklı teoriler;

•Bazıları rüyanın hiçbir amacı olmadığını söylüyor.
•Bazıları ise beynimizin bilgi, resim ve duygularla dolu büyük bir koleksiyon olduğunu ve tüm bunların rüyalarda açığa çıktığını söylüyor.
•Diğer bir görüş ise gün içinde yaşadığımız duyguların rüyalarla denetlenmesi. Bu bizim fiziksel ve ruhsal sağlığımız için önemli.Bilim adamları bunu bilgisayarın bazı programları çalıştırarak hard diskini temizlemesine benzetiyor. Beynimizde sürekli olarak çalışan bir makine olduğu için rüya kendisini yenilemesi için bir yöntem.
•Bir başka yaklaşım ise rüyaların hayatımızdaki belli sorunları çözmek için var oluşu. Şöyle düşünün bilgisayara zor bir işlem yaptırıyorsunuz. Bilgisayar bunu çözmek için zaman kullanacaktır. Beynimizde rüya esnasında duygusal sorunları çözmek için çalışır.

Rüyada Uçak Kazası Görmek, Rüyada Uçak Düştüğünü Görmek

Rüyada Labirent Görmek, Rüyada Labirentte Kaybolmak

Rüyada Bağlama Çalmak, Rüyada Saz Çalmak

Rüyada Yılan Görmek, Rüyada Yılan Sokması

Rüyada Eski Sevgiliyi Görmek, Rüyada Sevgili Görmek

Rüyada Kendini Çıplak Görmek, Rüyada Soyunmak

Rüyada Padişah Görmek, Rüyada Padişah Olmak 

Rüyada Adam Bıçaklamak, Rüyada Adam Öldürmek

Rüyada Tacize Uğramak, Rüyada Taciz Edilmek

Rüyada Hamile Kalmak, Rüyada Çocuk Yapmak



rüya nedir,neden rüya görürüz,nasıl rüya rüyoruz,rüya neden görülür,rüya tabirleri,rüya niye görülür,rüya görme sebepleri,rüyalar neden oluşur,rüya görme,rüya görme nasıl oluyor
Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.